ПРОЄКТНА РОБОТА З ВИКОРИСТАННЯМ ІНФОРМАЦІЙНО-КОМУНІКАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ НА УРОКАХ ІНОЗЕМНИХ МОВ В УМОВАХ РОЗБУДОВИ НУШ

Автор(и)

  • Ірина Патраманська Комунальний заклад «Вінницький ліцей № 31», Ukraine

DOI:

https://doi.org/10.32589/1817-8510.2022.3-4.269674

Анотація

У статті досліджено особливості проєктної роботи з використанням сучасних інформаційно-комунікаційних технологій на уроках іноземних мов. Проаналізовано специфічні особливості та можливості проєктної роботи з використанням інформаційно-комунікаційних технологій на уроках іноземної мови в умовах розвитку Нової української школи.
Здійснено теоретичний аналіз науково-методичної літератури з окресленої проблематики. Обґрунтовано доцільність проєктної роботи для навчання учнів початкових, середніх та старших класів. Указано на ефективність використання різноманітних інформаційно-комунікаційних технологій під час проєктної роботи школярів та зазначено їхні
основні функції, які сприяють реалізації навчального проєкту. Схарактеризовано види проєктів, які можуть бути використані при впровадженні проєктної роботи із використанням інформаційно-комунікаційних технологій на уроках іноземної мови. Наголошено на основних функціях та можливостях застосування проєктної роботи з використанням інформаційно-комунікаційних технологій на уроках іноземних мов. Зазначено труднощі, які можуть виникати в учнів під час проєктної роботи на уроках іноземної мови. Звернено увагу на те, що проєктну роботу із застосуванням сучасних інформаційно-комунікаційних технологій на уроках іноземних мов не варто впроваджувати на регулярній основі. Лише така допоміжна діяльність принесе найвищі результати. 
Матеріали цієї статті можуть бути використані педагогами, методистами та іншими педагогічними працівниками,
які займаються проблемами вивчення іноземних мов у сучасних закладах освіти. Зміст статті може слугувати як допоміжний методичний і дидактичний матеріал у контексті професійної діяльності вчителів закладів загальної середньої освіти.

##submission.downloads##

Опубліковано

2022-12-30

Номер

Розділ

Сучасні технології навчання іноземних мов і культур