Погляд на потенціал технології викладання мови на основі завдань для сприяння ефективному спілкуванню (на прикладі теми Mood Food)

Автор(и)

DOI:

https://doi.org/10.32589/1817-8510.2023.3.290262

Анотація

Загальновідомо, що сучасний світ дедалі більше глобалізується. Бажання студентів стати багатомовними є зрозумілим і виправданим. Без сумніву, ті, хто вільно володіє не лише рідною, а й іншими мовами, матимуть вищу конкурентоспроможність на ринку праці. Знання іноземної мови, особливо англійської, є нагальною потребою як для
професійного, так і особистісного зростання. Це також вважають важливим складником майбутнього професійного іміджу. Усі ці передумови стали підставою для запровадження в Черкаському державному бізнес-коледжі елективного курсу “Communicative English”. Запропонований інструментарій може слугувати набором ресурсів учителя для сприяння ефективній комунікації за темою MOOD FOOD. Аналіз основних сучасних тенденцій у викладанні ESL доводить, що Task-Based Language Teaching (TBLT) продовжуватиме домінувати в процесі навчання іноземних мов. Матеріал розроблено відповідно до підходу TBLT, що сприяє залученню студентів до змістовного спілкування. TBLT поєднується з іншими освітніми підходами, такими як автентичність, гейміфікація навчання, культурна обізнаність, творчість, співпраця, навчання на основі запитів. Представлені завдання та види діяльності дають змогу вчителю створити навчальне середовище, а не просто класну кімнату, надихаючи учнів і досягаючи кращих результатів навчання.

Опубліковано

2023-11-14

Номер

Розділ

МЕТОДИЧНА СКАРБНИЧКА ВИКЛАДАЧА ІНОЗЕМНИХ МОВ