Огляд колективної монографії «Problem-Based Learning in Teaching English as a Foreign Language: Theoretical and Practical Issues»

Автор(и)

  • Н. Є. Дмітренко Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського,
  • Л. Я. Терещенко Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського,

DOI:

https://doi.org/10.32589/im.v0i4.123771

Ключові слова:

монографія, проблемно-орієнтоване навчання, проблемна ситуація, тьютор, оцінювання.

Анотація

У публікації представлено огляд колективної монографії «ProblemBased Learning in Teaching English as a Foreign Language: Theoretical and Practical Issues», укладеної групою авторів під загальною редакцією кандидата педагогічних наук, доц. Н.Є. Дмітренко. Монографія опублікована у 2017р. у м. Вінниця. В огляді зазначено загальний зміст двох частин, з яких складається книга, та усіх її розділів. Основними перевагами монографії, що вказані в огляді, є широке представлення теоретичних основ проблемноорієнтованого навчання, запропоновані модель і етапи реалізації такого навчання на заняттях з іноземної мови, перелік необхідних компетенцій викладача і практичний досвід запровадження проблемно-орієнтованого навчання у навчальний процес, а також рефлексія реальних учасників експерименту щодо ефективності цього навчального методу та його подальші перспективи. Монографія рекомендується як у якості ґрунтовного теоретичного посібника, так і надихаючого практичного керівництва для вчителів іноземних мов,
студентів педагогічних спеціальностей, а також усіх спеціалістів, хто зацікавлений впроваджувати інтерактивні методи навчання в освітній процес.

##submission.downloads##

Опубліковано

2017-12-04

Номер

Розділ

Огляди та рецензії