Нові навчальні програми з іноземних мов: європейські стандарти, нові виклики та можливості

Автор(и)

  • І. Ю. Голуб Національний університет “Львівська політехніка”.,

DOI:

https://doi.org/10.32589/im.v0i1.124875

Ключові слова:

Навчання іноземних мов, навчальні програми з іноземної мови для загальноосвітніх навчальних закладів і спеціалізованих шкіл із поглибленим вивченням іноземних мов для 5–9 класів, компетентнісний підхід у навчанні іноземних мов.

Анотація

У статті представлено аналіз навчальних програм з іноземної мови для загальноосвітніх навчальних закладів і спеціалізованих шкіл із поглибленим вивченням іноземних мов для 5–9 класів, затверджених Міністерством освіти і науки України 07.06.2017 р. Розглянуто їх особливості, пояснено структуру, визначено переваги порівняно з попередніми програмними документами, спрогнозовано нові виклики перед вчителями в організації навчання за новими програмами, подано поради педагогам у користуванні програмами, сформульовано нові вимоги до підручників з іноземних мов, окреслено актуальні напрями підвищення кваліфікації педагогічних кадрів, що пов’язані з роботою за новими програмами. 

Біографія автора

І. Ю. Голуб, Національний університет “Львівська політехніка”.

Кандидат педагогічних наук, доцент, доцент кафедри прикладної лінгвістики.

Посилання

Голуб І. Ю. Постановка навчальних цілей у світлі компетентнісного підходу у навчанні іноземної мови / І. Ю. Голуб // Матеріали Х Міжнародної наукової конференції “Актуальні проблеми германської філології та перекладу”. – Чернівці, 2017. – С. 125–128.

Загальноєвропейські рекомендації з мовної освіти: вивчення, викладання, оцінювання / наук. ред. укр. вид. С. Ю. Ніколаєва. – К. : Ленвіт, 2003. – 261 с.

Навчальні програми з іноземної мови для загальноосвітніх навчальних закладів і спеціалізованих шкіл із поглибленим вивченням іноземних мов 5–9 класи [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http://mon.gov.ua/activity/education/ zagalna-serednya/navchalni-programi-5-9-klas-2017.html.

Empfohlene Stunden pro Niveaustufe [Електронний ресурс]. – Режим доступу: https://dafdiesunddas.wordpress.com/ 2012/09/19/empfohlene-stunden-pro-niveaustufe.

Muster für Lehrskizze. Goethe-Institut [Електронний ресурс]. – Режим доступу: https://www.goethe.de/resources/.../ Muster_Lehrskizze1.doc

##submission.downloads##

Опубліковано

2018-02-26

Номер

Розділ

Огляди та рецензії